Acasa

Articole

Domnitori

Resurse

Contact


            

                                                                                                                       

                                         

  

      Se spune ca dacii erau un neam pasnic ce se ocupa cu apicultura, agricultura si cu cresterea animalelor. Atat de preocupati incat atunci cand le ramanea timp liber au zis sa isi confectioneze cateva sabii (si care sa nu arate ca ale romanilor, de ai dracu` ce erau dacii, au zis sa le curbeze) cu care faceau raiduri la sud de Dunare cat si in alte teritorii. Si le ramanea atat de mult timp liber incat la un moment dat devenise un obicei atat de des intalnit ca  cei mai iscusiti dintre ei sa isi arate calitatile razboinice in aceste atacuri.

                    Va dati seama cat de mult timp liber le ramanea dacilor ca dupa ce se ocupau de agricultura apicultura si cresterea animalelor, dupa ce ca isi faceau sabii cu care faceau si raiduri prin teriroriile vecine ei mai aveau timp si sa falsifice denarii romani si sa puna umarul la distrugerea economiei unui imperiu prin devalorizarea monedei.

                    Dintotdeauna mi-am pus intrebarea cum naiba un popor pasnic, prieten cu oile si crangul, poate sa ajunga sub carmuirea unui baiat destept (Burebista), sa bage spaima in vecini? sa ajunga sa faca aliante politice si militare cu personaje (Pompeius) din cel mai puternic imperiu la vremea respectiva(Imperiu Roman)? Cum pot oamenii ce aveau grija ca nu cumva sa ii intepe vreo albina in timpul culesului de miere sa faureasca una dintre cele mai periculoase arme (Sica) intalnite in batalie de soldatii romani si sa faureasca la randul lor un imperiu?

           

                           Cum poate un popor barbar si inapoiat ca cel al dacilor, al carui cel mai bun prieten era Dyonisos(zeul vinului), sa creada in viata de dupa moarte si implicit in nemurirea sufletului si sa aiba un singur Zeu suprem (Zamolxis) precum crestinii, dar totusi cuceriti in doi ani de batalii si apoi pierduti in negura timpului fara sa mai stim limba pe care o vorbeau si cine erau ei?

   Exista doua raspunsuri:

                         1 - Ori istoricii nostrii din lipsa de izvoare istorice cat si lipsa de profesionalism au spus.....astia cu aia......asa....aaaa....deci am iesit noi romanii dupa 800 de ani.         

                                                     2 - Ori alcoolul chiar a distrus un neam intreg!!!

Desi nu m-ar mira varianta a doua, personal cred ca mai plauzibila este prima si cred ca mai avem mult pana sa stim cu adevarat cine au fost stramosii nostrii - dacii!!!

                                     

            .

                        

Pentru ca eroii....nu mor niciodata ! 


Copyright 2009 by Catalin C.